WAT IS CULTURELE ENTROPIE?

Culturele entropie in teams en organisaties

De betekenis van entropie (entropy) komt uit de natuurkunde en staat voor de afname van bruikbare energie binnen een thermodynamisch systeem. Wij geven een culturele betekenis aan dit woord: voor ons is culturele entropie de energie die verloren gaat in een organisatie. Voorbeelden van culturele entropie zijn frustratie van medewerkers, gemor over inefficiëntie en procedures, onduidelijkheid over de koers of een gevoel van onveiligheid. Heb je het gevoel dat er veel frustratie binnen je organisatie of team is? Dat er veel conflicten op de werkvloer zijn? Dat de medewerkers gedemotiveerd of niet betrokken zijn? Dan is de kans groot dat de culturele entropie binnen jouw organisatie hoog is.

over_0entropy

Hoe verlaag ik de culturele entropie binnen mijn team of organisatie?

Culturele entropie is energie die niet wordt gebruikt voor innovatie en het resultaat. Culturele entropie belemmert de fun & (team)flow, waardoor mensen wegdrijven van hun eigen intrinsieke motivatie om te werken. En daarmee ook van de stip die je op de horizon markeerde of waar je bedrijf naartoe op weg is. En dat is zonde. Waste of money. Waste of talent. Volgens ons zou de culturele entropie dus in iedere organisatie 0% moeten zijn. En met de reis daar naartoe (lees: de ontwikkeling van je organisatie of team) helpen wij je graag: 0 Entropy.

Dus wil jij:

  • De motivatie van je medewerkers verhogen?
  • De communicatie binnen je organisatie verbeteren?
  • Conflicten oplossen?
  • Organisatiecultuur verbeteren of veranderen?
  • De samenwerking binnen of tussen teams verbeteren?
  • De betrokkenheid van je medewerkers verbeteren?

Dan is 0 Entropy er voor jou. Met behulp van de Barrett Waardenscan brengen wij de waarden en entropie binnen je organisatie in kaart en bepalen we samen met jou hoe we cultuur binnen je organisatie kunnen veranderen of verbeteren. Lees meer over onze aanpak.

Top