WAARDEN BINNEN TEAMS EN ORGANISATIES

Waarden en organisatiecultuur

Je organisatie wordt gedreven door de persoonlijke waarden van al je medewerkers. Samen bepalen zij de organisatiecultuur. Welke waarden vormen de drijfveren voor je medewerkers? En vinden medewerkers deze persoonlijke waarden wel terug in hun werk? Wanneer je inzicht in, en overeenstemming van de belangrijkste waarden binnen je organisatie hebt, kun je je strategie baseren op de persoonlijke waarden van je medewerkers. Zodat iedereen zijn eigen identiteit mee kan nemen naar zijn werk.

Hoe krijg ik inzicht in de waarden binnen mijn organisatie? 

Hoe baseer ik mijn organisatiecultuur op waarden?

 

Het kan ook zijn dat je al een sterke strategie geformuleerd hebt, maar dat deze bij je medewerkers nog niet wordt gevoeld. Of dat bepaalde krachten vanuit de markt je organisatie dwingen om een andere aanpak te hanteren. Dan helpt 0 Entropy je graag om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen, in de richting van de nieuwe stip aan de horizon.

Hoe werkt de aanpak van 0 Entropy?

Verbeteren organisatiecultuur op basis van waarden

Wanneer je organisatiecultuur gebaseerd is op waarden, verhoogt dit de motivatie, betrokkenheid en inzet van medewerkers binnen de organisatie. Doordat de persoonlijke waarden uiting krijgen in de cultuurwaarden van de organisatie, voelt iedere medewerker de intrinsieke motivatie om naar dezelfde organisatiedoelen te streven.

Een organisatiecultuur die gebaseerd is op persoonlijke waarden van medewerkers heeft vele positieve gevolgen voor je organisatie. Employee engagement, oftewel de betrokkenheid van medewerkers, wordt aanzienlijk verhoogd.

 

De 4 grootste voordelen van betrokken medewerkers voor een organisatie:

 

  • Rendement wordt verhoogd
  • Snellere groei
  • Meer werkplezier voor medewerkers
  • Meer klanttevredenheid

Een organisatiecultuur gebaseerd op waarden geeft je organisatie dus een grote voorsprong op je concurrenten.

Waarom is een waardengedreven aanpak binnen mijn organisatie belangrijk voor succes? 

Top