Sandy Verburg

Changemanager en organisatie & life coach met ruim 25 jaar ervaring in organisatieontwikkeling bij fusies, overnames en business development.

Het allerliefst werk ik samen met leiders die toe zijn aan een betekenisvolle verandering voor hun medewerkers, klanten en de samenleving. Hierbij gaan we minimaal voor een hogere medewerkers- en klanttevredenheid.

We ontwikkelen in co-creatie met onze klanten impactvolle veranderprogramma’s langs hun ambities en kernwaarden (leidende principes), waarbij congruentie ontstaat tussen de boven- en onderstroom.

Mijn missie is ‘organisaties creëren waar mensen hun ambities mogen waarmaken en talenten & potentie kunnen ontwikkelen’.

Ik ben fan van de cyane (zelfsturende) organisatie, omdat ik overtuigd ben dat dit recht doet aan mensen en een flexibele manier van organiseren ontstaat die duurzaam inspeelt op de uitdagingen van deze tijd.

Kernwoorden die mij typeren zijn: enthousiast, passievol, betrokken, sensitief, leiderschap, resultaatgericht en een echte verbinder.

Top