Onze aanpak voor verbetering van organisatiecultuur

Interventies om entropie te verlagen en organisatiecultuur te verbeteren

De aanpak van 0 Entropy is dat wij samen met onze opdrachtgevers gedurende het jaar een programma maken met op maat gekozen interventies. De impact hiervan wordt versterkt door een optimale mix aan communicatiemiddelen. De rode draad in onze jaarprogramma’s wordt gevormd door (verbetering van de) communicatie op de werkvloer, elkaar echt ontmoeten, betekenis en vooral plezier in het werk. Hierdoor neemt de culturele entropie af, met een beter bedrijfsresultaat tot gevolg.

Jaarprogramma’s voor cultuurverbetering

Om organisatiecultuur te verbeteren is de aanpak van 0 Entropy om jaarprogramma’s op maat te maken, die uit verschillende onderdelen kunnen bestaan:

  • Apps
  • Coaches
  • Interventies
  • Methodes
  • Sprekers

Met behulp van deze bouwstenen heeft 0 Entropy bij verschillende opdrachtgevers al mooie programma’s mogen ontwikkelen. Dit alles vindt plaats onder de bezielende leiding van onze communicatie- en cultuurprofessionals.

De basis van onze aanpak is het objectiveren van subjectieve zaken, of zaken die je wel voelt, maar niet precies kunt duiden. Hiervoor gebruiken wij de Barrett Waardenscan, een tool die als het ware een ‘foto’ van je organisatiecultuur maakt. Hierdoor kan het perfect gebruikt worden als objectieve gespreksopener.

Top